دراکولا و روشهای مبارزه با آن

حشره پدروس ( دراکولا )                            
  پدروس‌ یا دراکولا سوسک نارنجی رنگی است که در بدن آن سمی به نام علمی پدرن وجود دارد. دراکولا به محض تحریک یا له شدن، با ترشح سم بر پوست بدن باعث بروز تاول های شدیدی همراه با درد، سوزش و خارش می ‌شود. دراکولاها در جهان بیش از 700 گونه دارند، بدنی باریک و کشیده به رنگ قرمز- قهوه ای دارند. بال‌های عقبی دراکولا توسعه ‌یافته است و می توانند پرواز کنند.
طول دوره لاروی دراکولا یک ماه و دوره زندگی دراکولای بالغ ۱۲ ماه می باشد. دراکولای بالغ نقاط مرطوب و سایه دار را به عنوان زیستگاه ترجیح می دهد.
دراکولای بالغ تمایل کمتری به پرواز دارند،  و زمانیکه احساس خطر بنمایند خود را در لابلای ریشه های گیاهی لانه موریانه و مورچه و شکاف های سطح خاک پنهان می نمایند. برای زمستان گذرانی دراکولاها به عمق توده گیاهان وحشی و علف های هرز پناه می برند. اوج فعالیت پروازی دراکولا بین ساعات ۲۱ تا ۲۲ است.  دراکولاها بشدت از تابش آفتاب گریزان هستند،  و به هنگام روز در سایه پناه می گیرند اما در مقابل تمایل زیادی به نورهای مصنوعی دارند،  به همین دلیل شبها به اماکن مسکونی هجوم می آورند.
فعالیت فصلی دراکولاهای بالغ در شهرستان های مختلف متفاوت بوده و به عواملی چون تعداد نسل و طول دوره زمستان گذرانی وابسته است.  در شمال ایران مزارع برنج و در استان فارس مزارع یونجه از عمده‌ ترین زیستگاه‌ های دراکولا است. جثه دراکولای شمال ایران فقط اندکی بزرگتراز مورچه قرمز است و به زندگی در شاليزارها، علفزارها و ساختمانهاي مرطوب علاقمند است.
دراكولا در شب به سوي نور و روشنايي جلب مي‌شود و به راحتی در سقف و دیوار اتاق قابل مشاهده است. دراکولاها پس از قرار گرفتن بر روي پوست ماده‌اي ترشح مي‌كنند كه باعث ايجاد تاول‌هاي عفوني بر روي پوست مي‌شود که این بيماري پوستي بیشتر در اواخر بهار، تابستان و اوايل پاييز مشاهده مي شود. دراکولا به واسطه سمي كه در بدن خود دارد فاقد دشمن طبيعي است و حتي پرندگان نيز از خوردن آن خودداري مي‌كنند. قدرت پرواز دراکولاها به قدري بالا است كه از فاصله 79 كيلومتري ساحل دريا به سوي نور كشتي جذب مي شوند. 
روشهای مبارزه:
1. بستن در و پنجره های منزل و استفاده از توری  ( دراکولا ریز است پس اندازه سوراخ توری نباید بیشتر از  1/5 در 1/5 میلی متر باشد)
2. چک کردن دیوارها و سقف منزل خود از نظر وجود حشره دراکولا هنگام خوابیدن
3. سم پاشی منزل خود با حشره کش (pyrethroid)  و جمع آوری لاشه ها در صورت وجود حشره دراکولا در منزل
4. از بین بردن علف های هرز اطراف منازل
5. کاستن از تعداد از لامپ های روشن و خاموش کردن لامپ های غیرضروری
6. تکان دادن و بازرسی دقیق لباس های شسته شده پهن شده در فضای باز قبل از جمع کردن لباس ها
7. استفاده از Black light  که می بایست لامپ های مولد اشعه فوق بنفش را در نزدیکی اماکن نصب کرده  و اطراف آنرا سمپاشی نمود.
8. استفاده از شیوه ملافه آغشته (  Impregnated bed sheet) که بدین منظور می توان محلولی از حشره کش هایی همچون سموم پایرتروئید تهیه نمود.
9. مبارزه از طریق امواج فراصوتی ( التراسونیک ): در این روش امواج صوتی ایجاد شده در فـرکانسهای بالاتر از قدرت شنوایی گوش انسان و در محدوده شنوایی جانوران موذی باعث دورشدن آنها از محیط می شود. این روش کاملا بی ضرر و ســـازگار با محیط زیست می باشد.

توسط : admin | تاریخ : 1392/08/16 | نظرات